Να αποδοθεί άμεσα και στο ακέραιο σε όλους τους δικαιούχους κτηνοτρόφους η εξισωτική

Σε απόγνωση  βρίσκονται χιλιάδες κτηνοτρόφοι σε όλη τη χώρα δικαιούχοι είσπραξης εξισωτικής του 2013 και του  2014,  αφού είδαν τους λογαριασμούς τους να πιστώνονται από μηδέν  έως ψίχουλα, με το επιχείρημα είτε ότι δεν πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, είτε γιατί οι αιτήσεις τους παρουσιάζουν ελλείψεις δικαιολογητικών.

 

Υπενθυμίζεται ότι από το αρμόδιο Υπουργείο είχαν δεσμευτεί  ότι οι παραπάνω πληρωμές θα πραγματοποιηθούν έως το τέλος  του  προηγούμενου έτους.

Η έλλειψη ρευστότητας  και η υπερχρέωση των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων έχουν εξαντλήσει τις οικονομικές αντοχές των κτηνοτρόφων. Σημειώνεται ότι  η  εξισωτική αποζημίωση αφορά ενίσχυση σε αγρότες μειονεκτικών, ορεινών περιοχών και μετακινούμενους κτηνοτρόφους, δηλαδή  σε φτωχούς  βιοπαλαιστές, φρουρούς της υπαίθρου.

Ζητάμε από την απερχόμενη πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης  να τηρήσει τις δεσμεύσεις,  ως προς τις υποχρεώσεις της  και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διέρχεται η κτηνοτροφία να προχωρήσει  στις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου  να γίνει  άμεσα και  στο ακέραιο η καταβολή  της εξισωτικής αποζημίωσης   του 2014  αλλά και του 2013.

 

Ο ΓΕΩΡΓΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΝ/ΣΜΟΣ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΛΙΑΚΜΩΝ

 

  Καλεί όλους τους κτηνοτρόφους του νομού  Κοζάνης, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, η οποία θα λάβει χώρα στην περιοχή της οδού Λαρίσης   στο ύψος της διασταύρωσης  όπου βρίσκονται  τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ    την  ΤΡΙΤΗ  20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ και ωρα  11.30 πμ        Επί τοπου    θα  συζητηθεί  και αποφασιστεί η ενδεχόμενη ομαδική αγωγή εναντίον  των υπεύθυνων  της απώλειας πολλών χιλιάδων στρεμμάτων βοσκοτόπων που θα έχει σαν αποτέλεσμα τη μείωση  έως και εξαφάνιση,  της εξισωτικής αποζημίωσης  και αργότερα των δικαιωμάτων της ενιαίας ενίσχυσης που θα προκύψουν  μεσα απο την εφαρμογή της νέας Κ.Α.Π.

Παρακαλούμε τους κτηνοτρόφους  της περιοχής μας να ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους συναδέλφους τους  και να συμμετέχουν  στην συγκέντρωση  γιατί το πρόβλημα  ακουμπά σε όλους μας